Ana içeriğe atla

KRİYOJENİK DONDURMA

Ölümsüzlük düşüncesi

Kauffman, beynin duyumsal organlar ve diğer vücut duyularıyla birlikte işlev gördüğünü, felç nedeniyle bedensel hislerini yitirmiş insanların da hala bedensel imajlarını koruduğunu söylüyor. Bedeni olmaksızın bilinçli olma hali ise insana tümüyle yabancı, hayalet hissi yaratan ve öngörmesi zor bir durum olarak değerlendiriliyor.

İnsanları dondurup yıllar, hatta yüzyıllar sonra uyandırma düşüncesi uzun zamandır gündemde. Peki, bir süre sonra uyanacak bu insanları ne tür sorunlar bekliyor olacak?
Bugün ABD ve Rusya’da üç merkezde 300 kişi dondurulmuş halde bekletiliyor. Kriyoprezervasyon ya da dondurarak saklama işlemi kalp durduktan hemen sonra yapılıyor.

Hücreler ölmeye başlamadan bu insanların beyin dokuları, vitrifikasyon denen buzsuz dondurma yöntemiyle muhafaza edilir. Bu kişiler yasal olarak ölü sayılır, ama kendileri konuşabilse bedenlerinin ölü olduğunu kabul etmeyecek, sadece bilinçlerinin yerinde olmadığını söyleyecektir belki de.
Bu insanları yeniden hayata döndürmenin mümkün olup olmadığını kimse bilmiyor. Ama çoğu insan belirsizliğin kesin ölümden çok daha iyi olduğuna inanıyor. Bugün 1250 kişi bu şekilde dondurulmak için bekliyor. Bunun için Oregon, Avustralya ve Avrupa’da yeni merkezlerin açılması planlanıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYANIN EN ZEKİ İNSANI (William James Sidis)

William James Sidis (sidis: 1 Nisan 1898 - 17 Temmuz 1944), istisnai matematiksel yetenekleri ve birçok dilin hak iddia ettiği iddia edilen Amerikalı bir çocuktu. Kızkardeşi ölümünden sonra IQ'nun "şimdiye kadar elde edilmiş en yüksek" olduğu iddiasını doğrulamayacak bir iddia haline getirdi ancak Sidis'in gerçekten aldığı herhangi bir IQ testinin kayıtları tarih boyunca kayboldu. Harvard'a 6 yaşında girdi ve yetişkin olarak 40'ı aşkın dilde ve lehçe konuşmakta olduğu iddia edildi. Bununla birlikte, daha sonra bazı iddiaların abartılı olduğunu ve bir araştırmacının "çeşitli konularda birincil kaynakların doğruluğunu yaklaşık yirmi sekiz yıl araştırdığım ve daha önce hiç bu kadar doyurulmuş bir konuyu bulamadım" diye itiraf edildi. Efsaneler, yarı-gerçekler, abartılar ve diğer yanlış bilgi biçimleri William Sidis'in arkasındaki tarihte olduğu gibi Sidis ilk önce onun habercisi için meşhur oldu ve daha sonra tuhaflık ve kamusal yaşamdan çekilmek

BAHAİLİK(BAHAİ DİNİ)

   ( Farsça : بهائیت Bahá'iyyat , Arapça : بهائية Bahá'iyya ) insanlığın ruhsal birliğine odaklanan tek tanrılı bir din.   Bahai öğretisi üç ana temel üzerine odaklanır: yaradılışın kaynağı olan Tanrı'nın birliği , tüm önemli dinlerin aynı ruhani kaynaktan ve Tanrı'dan gelmesiyle dinin birliği ve tüm insanlığın eşit yaratılması, çeşitlilik içinde birlik ilkesi doğrultusunda ırk ve kültür farklılıklarının takdir ve kabul görmesi öğretisiyle insanlığın birliği Bahai öğretisine göre insanlığın görevi dua , içe bakış ve insanlığa hizmetle Tanrı'yı öğrenmek ve sevmektir. Bahailik 19. yüzyılda Bahaullah tarafından İran 'da kurulmuştur. Bahaullah öğretileri nedeniyle İran'dan Osmanlı İmparatorluğu 'na sürülmüş ve burada ölmüştür. Ölümünün ardından liderliği oğlu Abdülbaha devralmış ve dini İran ve Osmanlı topraklarını aşıp Avrupa ve Amerika'da yayılmaya başlarken zulme maruz kalan İran'daki mevcudiyetini ise sağlamlaştırmıştır. [3] Abülbaha&

"Raf makinesi" nedir?

"Rife machine",  Dr. Royal Raymond Rife tarafından keşfedilmiş bir araştırma aracıdır. Rife makinesi, bireyin sağlığını iyileştirmek amacıyla kişiye bazı şekillerde uygulanan ses ve / veya radyo dalgaları yayan elektronik bir cihazdır. Bu dalgaların yayıldığı hız 'frekans' olarak adlandırılır ve 'hertz' cinsinden veya saniye başına döngüler ölçülür. Deneyciler tarafından (hem pratisyen hem de özel kullanıcılar tarafından) kimyasal değişiklik yapmak için cesedi etkilemek için kullanılırlar. Deney terimini kasıtlı olarak kullanıyoruz, tam olarak bunun nedeni budur. Raymond Royal Rife Royal Rife, 20. yüzyılın en büyük bilimsel zihniyetlerinden biri olarak düşünülür. O, kanser ve diğer birçok hastalık için bir şifa bulan adam olarak sadece "titreşim enerjisini kullanarak" çalışmış olan "Çalışan Kanser Tedavisi" kitabında yer alıyor. Bir "Rife makinesi", sempatik titreşim ve rezonans ilkesinde çalışır; bu iki benzer nesne v