Ana içeriğe atla

DÜNYANIN EN ZEKİ İNSANI (William James Sidis)



William James Sidis (sidis: 1 Nisan 1898 - 17 Temmuz 1944), istisnai matematiksel yetenekleri ve birçok dilin hak iddia ettiği iddia edilen Amerikalı bir çocuktu. Kızkardeşi ölümünden sonra IQ'nun "şimdiye kadar elde edilmiş en yüksek" olduğu iddiasını doğrulamayacak bir iddia haline getirdi ancak Sidis'in gerçekten aldığı herhangi bir IQ testinin kayıtları tarih boyunca kayboldu. Harvard'a 6 yaşında girdi ve yetişkin olarak 40'ı aşkın dilde ve lehçe konuşmakta olduğu iddia edildi. Bununla birlikte, daha sonra bazı iddiaların abartılı olduğunu ve bir araştırmacının "çeşitli konularda birincil kaynakların doğruluğunu yaklaşık yirmi sekiz yıl araştırdığım ve daha önce hiç bu kadar doyurulmuş bir konuyu bulamadım" diye itiraf edildi. Efsaneler, yarı-gerçekler, abartılar ve diğer yanlış bilgi biçimleri William Sidis'in arkasındaki tarihte olduğu gibi Sidis ilk önce onun habercisi için meşhur oldu ve daha sonra tuhaflık ve kamusal yaşamdan çekilmek için ünlü oldu. Sonunda, matematikten tamamen kaçındı, bir dizi altındaki diğer konularda yazılar yazdı.

Biyografi
Ebeveynler ve yetiştirme (1898-1909) [düzenle]
William James Sidis, 1 Nisan 1898'de New York'ta Ukrayna'dan gelen Yahudi göçmenler için doğdu. Annesi Sarah (Mandelbaum) Sidis, ailesi ve ailesi, 1889'da pogromlardan kaçmıştı. Cenevre'de yaşayan anne, babası Boris Sidis, Dr. Ph.D., 1887'de siyasi zulümden kaçmak için göç etmişti. ]Sarah Boston Üniversitesi'ne girdi ve 1897'de Tıp Okulu'ndan mezun oldu.



William, vaftiz babası olan Boris'in arkadaşı ve meslektaşı Amerikalı filozof William James'in adını aldı. Boris bir psikiyatristti ve anormal psikolojide öncü çalışmalar yapan sayısız kitap ve makale yayınladı. Boris çok dilli biriydi ve oğlu William genç yaşta bir tane olacaktı.

Sidis'in ailesi, eleştirilen, erken ve korkusuz bilgi sevgisini beslemeye inandı. Sidis, New York Times'ı 18 ayda okuyabildi. 8 yaşına kadar kendisine 8 dilde (Latince, Yunanca, Fransızca, Rusça, Almanca, İbranice, Türkçe ve Ermenice) ders vermiş ve Vendergood adlı başka bir dil icat etmişti.

Harvard Üniversitesi ve üniversite hayatı (1909-1915) 
Üniversite, babasının daha çocukluğundan dolayı 9 yaşına kaydettirmeyi reddetmesine rağmen, 1909'da Harvard Üniversitesi'ne giren en genç kişi olma rekorunu kırdı. 1910'un başlarında, Sidis'in yüksek matematik ustalığı, Harvard Matematik Kulübü'nü dört boyutlu cisimler üzerinde ders vermesi gibi bir şeydi. MIT profesörü Daniel F. Comstock, Sidis'in gelecekte bu alandaki önemli bir matematikçi ve lider olacağını öngördü. [Atıf gerekçe] Sidis, 1910'da tam zamanlı bir ders yükü almaya başladı ve Lisans derecesini, 18 Haziran 1914'te 16 yaşında. O zaman Harvard'a katılan ve Sidis'i bilen başka bir çocuk dahi, sibernetik öncüsü Norbert Wiener.

Mezun olduktan kısa bir süre sonra, gazetecilere verdiği demeçte, mükemmel yaşama yaşamak istediğini ve bu da mükemmel yaşamı kendisine inziva halinde yaşamak istediğini söyledi. Boston Herald'tan bir muhabire röportaj verdi. Gazetede Sidis'in, kadınların kendisine itiraz etmediğini söylediği için, bekâr kalmayı ve evlenmeyi asla söz vermediği bildirildi. Daha sonra Martha Foley adında genç bir kadın için güçlü bir sevgi geliştirdi. Daha sonra Harvard Enstitü Sanat ve Bilim Enstitüsüne kaydoldu.

The Prodigy'ye göre: William James Sidis'in Biyografisi, ayrılmadan önce Birleşmiş Milletler Cemiyeti'nde kısaca görev yapıyordu, çünkü ABD Başkanı Woodrow Wilson, Büyük Savaş sırasında konuşlandırılmış birlikleri geri çekmeyecektir. Pasifikçiliği hakkında açık sözlü davrandı.

Öğretim ve ileri eğitim (1915-1919)
Bir grup Harvard öğrencisi fiziksel olarak Sidis'i tehdit ettikten sonra anne ve babası, Teksas, Houston'daki Harf, Bilim ve Sanat Gelişimi için William Marsh Pirinç Enstitüsünde matematik öğretim asistanı olarak görev aldı. Aralık 1915'te 17 yaşında Rice'e geldi. Doktora eğitimine devam eden mezunu bir adamdı.

Sidis, üç sınıf öğretti: Öklid geometrisi, Öklidsiz geometri ve trigonometri (Yunanca'da Öklid geometrisi dersi için bir ders kitabı yazdı) [kaynak belirtilmeli] Bir yıldan az bir sürede, bölümle sinir bozucu, öğretim şartları ve Kendisinden daha yaşlı öğrencilerin tedavisi gören Sidis görevinden ayrıldı ve New England'a döndü. Bir arkadaş daha sonra neden ayrıldığını sorduğunda, "Bana neden ilk önce işi verdiklerini hiç bilmiyordum -çok öğretmen değilim,

ben gitmedim-gitmemi istendi. "Dedi. Sidis, matematik alanında yüksek lisans eğitimine son verdi ve Eylül 1916'da Harvard Hukuk Okuluna kaydoldu ancak Mart 1919'da son yılında iyi durumda kaldı.

Siyaset ve tutuklama (1919-1921)
1919'da hukuk okulundan ayrıldıktan kısa bir süre sonra Sidis, Boston'da şiddete dönüşen bir sosyalist Mayıs Günü geçit törenine katıldığı için tutuklanmıştı. 1918 Sedition Yasası uyarınca 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sidis'in tutuklanması, gazetelerde belirgin bir biçimde yer aldı, çünkü Harvard'ın erken mezuniyeti önemli yerel şöhret statüsü kazandı. Duruşma sırasında Sidis, Birinci Dünya Savaşı taslağına karşı vicdani retçi, sosyalist ve ateist olduğunu belirtti. Daha sonra kendi özgürlükçü felsefesini bireysel haklara ve "Amerikan sosyal sürekliliği" üzerine geliştirdi. Babası, temyiz mahkemesine çıkmadan önce Sidis'i cezaevinde tutmak için bölge avukatıyla birlikte hazırlandı; Bunun yerine ailesi, New Hampshire'daki sanatoryumlarında bir yıl boyunca tuttu. Onu bir yıl daha geçirdiği Kaliforniya'ya götürdüler. Sanatoryumda olduğu sürece, ailesi onu "reforma" hazırlar ve onu deli bir sığınma evine götürmekle tehdit eder.

Daha sonra hayat (1921-1944)

1921'de Doğu Sahili'ne döndükten sonra Sidis bağımsız ve özel bir yaşam sürdürmeye kararlıydı. Yalnızca makineler ekleyerek ya da oldukça fazla görev yapmayan işler aldı. H



Yorumlar

  1. Bu bilgileri derleyip yayınlamışsınız sağolun da adamın kendi resimlerini neden koymadınız? Fotograflarda görünen kişi 70'li yıllarda Superman karakterine hayat vermiş olan Christopher Reeve adlı aktördür.
    Şaka gibisiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekür ederiz yorumunuz için .. değişişlikler yapıldı..

      Sil
    2. Yoo, hala duruyor merhum Christopher Reeve...

      Sil
  2. Fotoğraf Christopher Reeve'e ait (Superman rolüyle meşhur Amerika'lı aktör)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAHAİLİK(BAHAİ DİNİ)

   ( Farsça : بهائیت Bahá'iyyat , Arapça : بهائية Bahá'iyya ) insanlığın ruhsal birliğine odaklanan tek tanrılı bir din.   Bahai öğretisi üç ana temel üzerine odaklanır: yaradılışın kaynağı olan Tanrı'nın birliği , tüm önemli dinlerin aynı ruhani kaynaktan ve Tanrı'dan gelmesiyle dinin birliği ve tüm insanlığın eşit yaratılması, çeşitlilik içinde birlik ilkesi doğrultusunda ırk ve kültür farklılıklarının takdir ve kabul görmesi öğretisiyle insanlığın birliği Bahai öğretisine göre insanlığın görevi dua , içe bakış ve insanlığa hizmetle Tanrı'yı öğrenmek ve sevmektir. Bahailik 19. yüzyılda Bahaullah tarafından İran 'da kurulmuştur. Bahaullah öğretileri nedeniyle İran'dan Osmanlı İmparatorluğu 'na sürülmüş ve burada ölmüştür. Ölümünün ardından liderliği oğlu Abdülbaha devralmış ve dini İran ve Osmanlı topraklarını aşıp Avrupa ve Amerika'da yayılmaya başlarken zulme maruz kalan İran'daki mevcudiyetini ise sağlamlaştırmıştır. [3] Abülbaha&

"Raf makinesi" nedir?

"Rife machine",  Dr. Royal Raymond Rife tarafından keşfedilmiş bir araştırma aracıdır. Rife makinesi, bireyin sağlığını iyileştirmek amacıyla kişiye bazı şekillerde uygulanan ses ve / veya radyo dalgaları yayan elektronik bir cihazdır. Bu dalgaların yayıldığı hız 'frekans' olarak adlandırılır ve 'hertz' cinsinden veya saniye başına döngüler ölçülür. Deneyciler tarafından (hem pratisyen hem de özel kullanıcılar tarafından) kimyasal değişiklik yapmak için cesedi etkilemek için kullanılırlar. Deney terimini kasıtlı olarak kullanıyoruz, tam olarak bunun nedeni budur. Raymond Royal Rife Royal Rife, 20. yüzyılın en büyük bilimsel zihniyetlerinden biri olarak düşünülür. O, kanser ve diğer birçok hastalık için bir şifa bulan adam olarak sadece "titreşim enerjisini kullanarak" çalışmış olan "Çalışan Kanser Tedavisi" kitabında yer alıyor. Bir "Rife makinesi", sempatik titreşim ve rezonans ilkesinde çalışır; bu iki benzer nesne v