Ana içeriğe atla

JONH HURT

  Sir John Vincent Hurt, altı yıl boyunca kariyerine devam eden İngiliz aktör ve sesli bir aktördü. Başlangıçta All Seasons (1966) filminde Richard Rich rolünü üstlendiği için öne çıktı. Bundan sonra David Lynch'in fil adamı (1980) biyografisinde John Merrick, 1984 yılında Nineteen Eighty-Four (1984) adlı bir versiyonunda Winston Smith ve Stephen Frears'ın The Hit (1984) adlı dramasında Braddock ve Stephen Profumo olayını tasvir eden dramada Ward, Scandal (1989). Televizyon filmi The Çıplak Devlet Memuru (1975), Caligula I, Claudius (1976) ve Doktordaki Savaş Doktoru: Doktor Güncesi (2013) de Quentin Crisp gibi televizyon rolleri ile tanınır.  
     (22 Ocak 1940 - 25 Ocak 2017)        
                                                                                                                                                             

 Hurt'un diğer filmleri arasında cezaevi draması Midnight Express (1978), bilim kurgu korku filmi Alien (1979), macera filmi Rob Roy (1995), Vendetta için siyasi gerilim V (2006), doğaüstü gerilim The Skeleton Key 2005), bilimkurgu macera filmi Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı (2008), Harry Potter film serisi (2001-11), Hellboy filmleri (2004 ve 2008) ve Soğuk Savaş casusluk filmi Tinker Terzi Askeri Spy (2011). Alien'deki karakterinin son sahnesi, bir dizi yayın tarafından sinematik tarihinde en unutulmaz olarak seçildi.

Watership Down (1978), Yüzüklerin Efendisi (1978), Black Cauldron (1985) ve Dogville (2003) gibi filmlerde başarılı bir seslendirme kariyerinin keyif aldığını fark etti. , Yanı sıra BBC televizyon dizisi Merlin.

Hurt'un son filmlerinden biri de biyolojik Jackie (2016) 'dır. Daha sonra 2017 yılında Darkest Hour'da, İngiltere Başbakanı Neville Chamberlain olarak Kasım 2017'de serbest bırakılacak. Onurları arasında iki Akademi Ödülü adayı, Altın Küre Ödülü ve dört BAFTA Ödülü aldı; dördüncü sırada yer aldı. İngiliz sinemasına olağanüstü katkısı nedeniyle Ömür boyu Başarı belgesi.  Drama yaptığı hizmetler nedeniyle 2015 yılında şövalye sahibi oldu.

Erken dönem

Hurd 22 Ocak 1940'da Cheaterfield, Derbyshire, amatör bir oyuncu ve mühendis olan Phyllis oğlu (née Massey; 1907-1975) ve Arnold Herbert Hurt (1904-1999), bir matematikçi İngiltere Kilisesi din adamı oldu ve Shirebrook Rahibi olarak görev yaptı. [8] [9] Hurt'un babası da St John's cemaatinin Sunderland vekili idi. 1937'de ailesini Derbyshire'a taşıdı ve orada Kutsal Üçlü Nişan Kilisesi Perpetual Curate oldu. Hurt beş yaşındayken babası, Derbyshire'ın güneyindeki Woodville'deki Aziz Stephen Kilisesi Rahibesi oldu ve 1952 yılına kadar orada kaldı. Yaralanma sıkı bir yetiştirme; Aile bir sinemanın karşısında yaşıyordu, ama orada film izlemesine izin verilmedi. Ayrıca ebeveynleri "çok yaygın" olduklarını gördüğü için yerel çocuklarla karışmasına izin verilmedi.

Sekiz yaşındayken Hurt, İngiltere'nin Otford kentindeki Anglikan St Michael Hazırlık Okulu'na gönderildi ve burada oyunculuk tutkusu geliştirildi. Aktör olmak istediğine karar verdi ve ilk rolü Maurice Maeterlinck'in Bluebird (L'Oiseau Bleu) adlı okul yapımındaki bir kızın rolü oldu. Okuldaki öğrenci iken Donald Cormack (şimdi ölen öğrencisi), daha sonra okulun Üst Düzey Yöneticisi ve müdürü tarafından 1981'de emekli oluncaya kadar istismar edildiğini belirtti. [11] Hurt, Cormack'in iki sahte ön dişini çıkardığını ve dilini erkek çocuklarının ağzına koyduğunu ve yüzlerini gömleğiyle sürdüreceğini ve tecrübenin onu büyük ölçüde etkilediğini söyledi.

Hurt'un babası Lincolnshire'daki Grimsby'deki Old Clee Kilisesine taşındı ve Hurt (daha sonra 12 yaşında), Lincoln'teki Lincoln School'da (daha sonra bir dilbilgisi okulu) yatılı oldu, çünkü ağabeyi okuluna kabul için giriş sınavında başarısız oldu. Zarar sık ​​sık annesi Cleethorpes Repertuar Tiyatrosu'na gitti; ancak ailesi oyunculuk hevesinden hoşlanmadı ve onun yerine sanat öğretmeni olmaya teşvik etti. Müdürü Bay Franklin, Hurt ona bir aktör olmak istediğini söylediğinde güldü ve kendisine "meslekte bir şansı kalmayacağını" söyledi.

Yaşlı 17 yaşındaki Hurt, sanat okuduğu Grimsby Sanat Okulu'na (şimdi Doğu Sahili Sanat ve Tasarım Okulu) kaydoldu. 1959'da Londra'daki Saint Martin Sanat Okulu'nda Sanat Öğretmenliği Sertifikası (ATD) için eğitim almasına izin veren burs kazandı.  Bursuna rağmen, öğrenim ücretlerini ve yaşam masraflarını ödemek zordu, bu nedenle bazı arkadaşlarını çıplak poz vermeye ikna etti ve portre sattı. 1960 yılında RADA'ya burs kazandırdı ve burada iki yıl eğitildi.

Kariyer

Hurt'un ilk filmi The Wild and The Willing (1962) idi ancak ilk büyük rolü Richard All Seasons (1966) adlı bir adamdı.  Timothy Evans'ı, ev sahibi John Christie tarafından 10 Rillington Place'de (1971) öldürülen cinayetler için asıldı ve ona En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ilk BAFTA adayı oldu. TV'deki The Çıplak Devlet Memuru (1975) adlı oyununda Quentin Crisp'in canlandırdığı canlandırdığı canlandırmada, ona En İyi Erkek Oyuncu dalında İngiliz Akademi Televizyon Ödülü kazandırdı.  Ertesi yıl, Hurt, BBC drama dizisi I, Claudius'da Roma imparatoru Caligula olarak yaptığı bravura performansıyla daha da beğenisini kazandı. Daha sonraki bir belgeselde Claudius: A Television Epic (2002) adlı bir belgeselde, Hurt, ilk önce rolünü reddettiğini açıkladı ancak seri yönetmen Herbert Wise, Hurt'ın zihnini değiştireceğini umduğunu ve kalan oyuncunun ve mürettebatın kararını değiştirerek bu rolü oynamaktan çok etkilenmesini umduğunu söyledi.

Altın Globe ve BAFTA kazandığı Midnight Express'te (1978) yaralanma ortaya çıktı ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi (İkincisi, The Deer Hunter'daki performansıyla Christopher Walken'i kaybetti.)  Aynı zamanda Ralph Bakshi'nin Yüzüklerin Efendisi adlı animasyon film uyarlaması için sesini Aragorn rolüyle ödünç verdi. Hurt, Watership Down'ın film uyarlamasında (1978) savaşçılarının kahramanca tavşan lideri olan Hazel'i seslendirdi ve daha sonra, büyük televizyoncu General Woundwort'u animasyonlu televizyon dizisi sürümünde oynadı.  Fil Adam'da deforme olmuş John Merrick (1980) olarak başka bir BAFTA kazandı ve Altın Küre'ye ve En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi.

1970'lerde ve 1980'lerin başında yaptığı diğer roller arasında, Alien filmindeki ünvan yaratanının ilk kurbanı olan Kane (1979, Spaceballs'da parodi olarak yeniden canlandırdığı rol); Little Malcolm'daki sanat okulu radikal Scrawdyke olurdu (1974); Sam Peckinpah'nın eleştirmençe panele kapılmış fakat orta derecede başarılı final filmi The Osterman Weekend'de (1983) başrolü oynuyordu. Ayrıca bu dönemde Laurence Olivier'in King Lear'daki (1983) King of Fool rolüyle oynuyordu. Hurt, aynı zamanda Suç ve Cezanın bir BBC televizyon uyarlamasında Raskolnikov olarak ortaya çıktı (1979).


Hurt, George Orwell'in Nineteen Eighty-Four (1984) film uyarlamasında Winston Smith'i canlandırdı ve filmin ana muhalifi Horned King'i seslendiren Disney'in The Black Cauldron (1985) adlı filminde rol aldı. Hurt AIDS'in sesini duyurdu: Iceberg / Tombstone, 1986'da AIDS'in tehlikeleriyle ilgili olarak uyarılan bir kamuoyu filmi ve Jim Henson'un televizyon dizisi The StoryTeller (1988) 'te başrolde oynayan anlatıcı rol aldı. Jim Sheridan'ın The Field (1990) adlı filminde "Bird" O'Donnell rolündeyken ona bir başka BAFTA adayı oldu ve gizli işadamı S.R olarak atandı. İletişimde Hadden (1997). Bu süre zarfında Hurt, İngiliz müzik grubu Art of Noise'ın konsept albümü The Seduction of Claude Debussy'de anlatım yapmış ve dört bölümlük bir TV dizisi The Universe (1999) rivayet etmiştir.

Harry Potter ve Felsefe Taşı (2001) adlı ilk Harry Potter filminde değnek yapımcısı Ollivander'i canlandırdı. Harry Potter ve Ateş Kadehi uyarlaması için geri döndü, ancak filmdeki sahneleri kesildi. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları - Bölüm 1 ve 2. Bölüm için de geri döndü. V for Vendetta (2006) filminde Norsefire faşist diktatörlüğünün lideri Adam Sutler ve Steven Spielberg'in Indiana Jones ve Krallık'ında rol aldı Kristal Kafatası (2008) Harold Oxley olarak göründü. BBC televizyon dizisi Merlin'de (aynı zamanda 2008) gelecekteki kral Arthur'u korurken genç savaş merlin Merlin'e yardım eden Büyük Ejderha Kilgharrah'ı dile getirdi.


Cynthia Nixon, 2009'da Hurt ve Swoosie Kurtz
Çıplak Memur'dan otuz yılı aşkın bir süre sonra Hurt, Quentin Crisp'in New York'ta Bir İngiliz'de rolünü tekrarladı (2009). Bu televizyon filmi, Crisp'in New York'taki sonraki yıllarını tasvir etmektedir. Hurt ayrıca, Orwell'in 19 Yaş Seksen Dörtlüsü'ne geri döndü; Haziran'daki 2009'da Paper Zoo Theatre Company'nin sahne uyarlaması için ekran üstü Big Brother oynuyordu. Tiyatro prodüksiyonu, Bradford'daki Ulusal Medya Müzesi'nde prömiyeri yapıldı ve 2010 boyunca turneye çıktı. Hurt, "Kağıt Zoo, Winston'u oynayan kişinin partide artmasının ironik olacağını düşündü.Kest Bennett Cafe'den, ikilisini bir araya getirip şimdi 2 ve 2'nin 5 yapmasını sağladığını anladı ve Big Brother olur.Bu yüzden fantezi takırdım ve elbette Paper Zoo'ya baktım ve bence biliyorum ve çok iyi şeyler yaparak ülkede vazgeçilmez bir şirket gibi görünüyorlar. "

65. İngiliz Akademi Film Ödülleri'nde Hurt, Sinemaya Olağanüstü İngiliz Katkısı ödülünü kazandı. 2013'te Hurt, Doktor Kim'de, Doktor'un 'Savaş Doktoru' olarak bilinen 'enkarnasyonu' olarak çıktı.  Karakteri ilk olarak yedi finale kalan "The Doktor Adı" dizisinin sonucunda ortaya çıkıyor; Onun kökeni mini bölüm "Doktorun Gecesi" ne verilmektedir; "Doktor Günü" nün 50. yıldönümü bölümünde yeniden yaratıyor,  Aralık 2015'ten başlayarak bir dizi sette Big Finish Productions'ın ses konusundaki rolünü tekrarladı.

Yaralanmanın nedeni, Ben Kingsley'in yanında Broken Dream adında bir filmde, Neil Jordan'ın yönettiği filmdi.  2015 yılında Hurt, ana muhallebi Sailor John'u Thomas & Friends filminde Sodor'un Kayıp Hazine Efsanesi'nde Eddie Redmayne ve Jamie Campbell Bower ile birlikte seslendirdi. Ölümü sırasında henüz piyasaya çıkmamış iki filmi çekti: Uçsuz bucaksız bir yazar rol aldığı İyi Gece ve Neville Chamberlain'ı canlandıracak Darkest Hour

Kişisel hayat

Hasarın ağabeyi Br vardı. Anselm (doğan Michael), Roma Katolik bir dönüştürücü olan ve Glenstal Manastırı'nda keşiş ve yazar olan sanatçı; Kardeşinin kitaplarına zarar vermişti. [27] Aynı zamanda evlatlık bir kız kardeş Monica'yı da incitti. 1962'de Hurt'un babası, İngiliz Honduras'ın Orta Amerika ülkesinde St. Michael Koleji'nin müdürü olmak için Cleethorpes'deki cemaatini terk etti. Hurt'un annesi 1975'te öldü ve babası 1999'da 95 yaşında öldü.

1962'de Hurt, aktrist Annette Robertson'la evlendi. Evlilik 1964'te sona erdi. 1967'de moda fotoğrafçısı Jean-Claude Volpeliere-Pierrot'un kızkardeşi olan Marie-Lise Volpeliere-Pierrot ile en uzun ilişkisine başladı. Çift 15 yıldan sonra birlikte evlenmeyi planlıyordu; Bununla birlikte, 26 Ocak 1983'te Hurt ve Volpeliere-Pierrot Sabah erken saatlerde Oxfordshire'daki Wychwood'un Altındaki Ascott'daki evlerinin yanına gitti; Volpeliere-Pierrot atından atıldı ve yaralandı. Komaya girdi ve o gün sonra öldü. [28] Eylül 1984'te Hurt, eski dostu olan Amerikalı aktris Donna Peacock ile yerel bir Kayıt Ofisinde evlendi. Çift Kenya'ya taşındı, ancak Ocak 1990'da boşandı.


New York'ta bir İngiliz'in galası

24 Ocak 1990'da Hurt, Scandal'ı çekerken tanıştığı Amerikalı üretim asistanı Joan Dalton'la [16] evlendi. Onunla birlikte iki oğlu vardı: Alexander "Sasha" John Vincent Hurt (doğuş 6 Şubat 1990) ve Nicholas "Nick" Hurt (doğum: 5 Şubat 1993). Bu evlilik 1996'da sona erdi ve onu Dublin doğumlu sunucusu ve yazar Sarah Owens'la yedi yıllık bir ilişki izledi. Çift, ilçe Wicklow'a taşındılar ve burada arkadaşlarına, yönetmen John Boorman'a ve Claddagh Records kurucusu ve Guinness varisi Garech Browne'ya yerleştiler. Temmuz 2002'de çift ayrıldı. Mart 2005'te Hurt, dördüncü karısı olan reklam filmi yapımcısı Anwen Rees-Meyers ile evlendi. Dördüncü evliliğinden sonra sigara ve içmeyi bıraktı. [29] Norfolk, Cromer yakınlarında yaşıyordu.

2007'de Hurt, ailenizin tarihinin bir bölümünü araştıran BBC'nin soy ağacı televizyon dizisinde yer aldı. Programa katılmadan önce Hurt, İrlanda'ya bir sevgi gösterdi ve büyükannesi Emma Stafford'un bir Sligo Marques'ın meşru kızı olmasını öneren "derin beğenilen" bir aile efsanesine hayran kaldı. Açılan şecere kanıtları, öneriyi şüpheli hale getirerek aile efsanesine aykırı görünüyordu. Araştırmada, büyükannesinin daha önce Grimsby'de, Hurt'un öğrenci olduğu sanat üniversitesinin bir mil ötesinde bir yerde yaşadığı ortaya çıktı.

Hastalık ve ölüm

16 Haziran 2015'te Hurt, erken evre pankreas kanseri teşhisi konduğunu açıkladı. Tedavi görürken çalışmaya devam edeceğini doğruladı ve kendisinin ve sağlık ekibinin "tatmin edici bir sonuç hakkında iyimser olmaktan" fazlası olduğunu söyledi. Hurt, tedaviden sonra kanserinin 12 Ekim 2015'te hafifletildiğini belirtti.

Hurt, 77 doğum gününden üç gün sonra 25 Ocak 2017'de Cromer, Norfolk'taki evinde öldü. Ölümü iki gün sonra açıklandı

Randevular ve ödüller

Şeref
2004'te Hurt, İngiliz İmparatorluğu Emri (CBE) Komutanı oldu.  Drama hizmetlerine 2015 Yılbaşı Şereflerinde şövalyelik kazandı.  17 Temmuz 2015'te Windsor Kalesi'nde düzenlenen törene katılarak Kraliçe Elizabeth'in ödülünü kazandı.

2012'de sanatçı Sir Peter Blake tarafından seçilen İngiliz kültürel simgeleri Hurt, en ünlü sanat eserinin yeni bir versiyonunda görünmesini sağladı - Beatles 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band albüm kapağı - hayatının en çok hayran olduğu İngiliz kültürel figürlerini kutlamak için.

2014'te Hurt, Shakespeare Theatre Company tarafından Stacey Keach ve Dame Diana Rigg ile birlikte verilen Will Ödülü'nü aldı. Eylül 2016'da açılan The John Hurt Centre, Norwich'deki Cinema City'de bulunan bir eğitim ve sergi mekanidir.

Yardım patronu

2003 yılından bu yana, Hurt hem Birleşik Krallık'ta hem de ABD'de Proteus Sendromu Vakfının bir patronuydu.  Proteus sendromu, Hurt'un oynadığı (John Merrick olarak değiştirilen) Joseph Merrick'in Fil Adam'da muzdarip olduğu düşünülmüş olması koşuluyla Merrick'in kesin durumu bilinmemektedir.

2006'dan bu yana, Hurt, Etiyopya'da yüz bozulması olan çocuklar için çalışan, İngiltere merkezli bir hayır projesi Harar'ın bir patronuydu. Hurt, Mart 2013'te Norwich Sinema Kenti'nin patronu olarak ilan edildi.

Üniversite dereceleri ve randevuları

Ocak 2002'de Hurt, Derby Üniversitesi'nden onur derecesi aldı. Ocak 2006'da Hull Üniversitesi'nden onursal bir Doktora derecesi aldı. 2012 yılında Norwich Sanat Üniversitesi'nin ilk Başbakanı seçildi. 23 Ocak 2013'te Lincoln Katedrali'nde Lincoln Üniversitesi tarafından Fahri Doktora Töreni yapıldı.

Filmografi

Ana madde: John Hurt performanslarının listesi  (tıkla gör)

KAYNAKÇA

  1.  Jones, Paul. "Doctor Who 50th anniversary: John Hurt to play "part of the Doctor"". Radio Times. Retrieved 18 May 2013.
  2. Jump up^ Tobin, Christian. "John Hurt teases 'Doctor Who' 50th anniversary special role". Digital Spy. Retrieved 18 May 2013.
  3. Jump up^ Sources that refer to the final scene of Hurt's character in Alien as one of the most memorable in cinematic history include these:
    • BBC News (26 April 2007). "Alien named as top 18-rated scene". British Broadcasting Corporation. Retrieved 31 May 2010.
    • Kermode, Mark (19 October 2003). "All fright on the night". The Guardian. UK. Retrieved 1 February 2010.
    • "Scariest movie scenes ever". Virgin Media. Retrieved 18 January 2010.
    • Green, Graeme. "John Hurt talks Harry Potter, flamenco and chestbursters". Metro. Retrieved 18 January 2010.
    • "The 100 Scariest Movie Moments". Bravo. Archived from the original on 30 October 2007. Retrieved 29 May 2010.
    • "The making of Alien's chestburster scene". The Guardian. UK. 13 October 2009. Retrieved 18 January 2010.
  4. Jump up^ "John Hurt – Biography". Talk Talk. Retrieved 26 January 2010.
  5. Jump up^ "John Hurt 'thrilled' with Bafta lifetime achievement honour". bbc.co.uk. BBC News. Retrieved 13 April 2015.
  6. Jump up^ "John Hurt Biography: Film Actor, Theater Actor, Television Actor (1940–)". Biography.com (FYI / A&E Networks). Retrieved 16 June 2015.
  7. Jump up^ England and Wales Birth records Archived 16 August 2016 at the Wayback Machine. Retrieved 23 August 2014
  8. Jump up^ "John Hurt Biography (1940–)". Filmreference.com. Retrieved 28 October 2010.
  9. Jump up^ "BBC Radio Derby". Retrieved 28 October 2010.
  10. Jump up to:a b "The Guardian Interview: John Hurt". The Guardian. UK. 1 July 2000. Retrieved 28 October 2010.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYANIN EN ZEKİ İNSANI (William James Sidis)

William James Sidis (sidis: 1 Nisan 1898 - 17 Temmuz 1944), istisnai matematiksel yetenekleri ve birçok dilin hak iddia ettiği iddia edilen Amerikalı bir çocuktu. Kızkardeşi ölümünden sonra IQ'nun "şimdiye kadar elde edilmiş en yüksek" olduğu iddiasını doğrulamayacak bir iddia haline getirdi ancak Sidis'in gerçekten aldığı herhangi bir IQ testinin kayıtları tarih boyunca kayboldu. Harvard'a 6 yaşında girdi ve yetişkin olarak 40'ı aşkın dilde ve lehçe konuşmakta olduğu iddia edildi. Bununla birlikte, daha sonra bazı iddiaların abartılı olduğunu ve bir araştırmacının "çeşitli konularda birincil kaynakların doğruluğunu yaklaşık yirmi sekiz yıl araştırdığım ve daha önce hiç bu kadar doyurulmuş bir konuyu bulamadım" diye itiraf edildi. Efsaneler, yarı-gerçekler, abartılar ve diğer yanlış bilgi biçimleri William Sidis'in arkasındaki tarihte olduğu gibi Sidis ilk önce onun habercisi için meşhur oldu ve daha sonra tuhaflık ve kamusal yaşamdan çekilmek

BAHAİLİK(BAHAİ DİNİ)

   ( Farsça : بهائیت Bahá'iyyat , Arapça : بهائية Bahá'iyya ) insanlığın ruhsal birliğine odaklanan tek tanrılı bir din.   Bahai öğretisi üç ana temel üzerine odaklanır: yaradılışın kaynağı olan Tanrı'nın birliği , tüm önemli dinlerin aynı ruhani kaynaktan ve Tanrı'dan gelmesiyle dinin birliği ve tüm insanlığın eşit yaratılması, çeşitlilik içinde birlik ilkesi doğrultusunda ırk ve kültür farklılıklarının takdir ve kabul görmesi öğretisiyle insanlığın birliği Bahai öğretisine göre insanlığın görevi dua , içe bakış ve insanlığa hizmetle Tanrı'yı öğrenmek ve sevmektir. Bahailik 19. yüzyılda Bahaullah tarafından İran 'da kurulmuştur. Bahaullah öğretileri nedeniyle İran'dan Osmanlı İmparatorluğu 'na sürülmüş ve burada ölmüştür. Ölümünün ardından liderliği oğlu Abdülbaha devralmış ve dini İran ve Osmanlı topraklarını aşıp Avrupa ve Amerika'da yayılmaya başlarken zulme maruz kalan İran'daki mevcudiyetini ise sağlamlaştırmıştır. [3] Abülbaha&

"Raf makinesi" nedir?

"Rife machine",  Dr. Royal Raymond Rife tarafından keşfedilmiş bir araştırma aracıdır. Rife makinesi, bireyin sağlığını iyileştirmek amacıyla kişiye bazı şekillerde uygulanan ses ve / veya radyo dalgaları yayan elektronik bir cihazdır. Bu dalgaların yayıldığı hız 'frekans' olarak adlandırılır ve 'hertz' cinsinden veya saniye başına döngüler ölçülür. Deneyciler tarafından (hem pratisyen hem de özel kullanıcılar tarafından) kimyasal değişiklik yapmak için cesedi etkilemek için kullanılırlar. Deney terimini kasıtlı olarak kullanıyoruz, tam olarak bunun nedeni budur. Raymond Royal Rife Royal Rife, 20. yüzyılın en büyük bilimsel zihniyetlerinden biri olarak düşünülür. O, kanser ve diğer birçok hastalık için bir şifa bulan adam olarak sadece "titreşim enerjisini kullanarak" çalışmış olan "Çalışan Kanser Tedavisi" kitabında yer alıyor. Bir "Rife makinesi", sempatik titreşim ve rezonans ilkesinde çalışır; bu iki benzer nesne v